Menu luk

Løn til nyuddannede

Hvad tjener en nyuddannet i finanssektoren? Tjek vores oversigt over løn til nyuddannede, så du kender lønniveauet og er forberedt på enten første job eller næste lønforhandling.

I lønoversigten kan du finde den gennemsnitlige månedlige bruttoløn uden overarbejdsbetaling for profiler med din uddannelse og dit dimittendår.

Se løn for nyuddannede (xlsx)
Hvis du fx har en kort videregående uddannelse og dimitterede 2021, kan du se i tabellen, at:

  • Gennemsnitslønnen for dit første arbejdsår i 2021 lå på 32.532 kr. I 2022 lå den på 36.788 kr., og i 2023, hvor du i så fald havde 2 års anciennitet, lå gennemsnitslønnen på 38.962 kr.
  • Du kan også se, at gennemsnitslønnen i fx 2023 var baseret på lønoplysninger for 471 personer.

Om beregningerne i tabellen  

Lønnen i tabellen viser den samlede månedlige bruttoløn uden overarbejdsbetaling.

Dvs., at lønnen er beregnet sådan:

  • Samlet løn = basisløn + pensionsindbetalinger (egne indbetaling + arbejdsgivers) + uregelmæssige betalinger (bonus og overskudsbetalinger).
  • I basislønnen indgår grund-, kvalifikations- og funktionstillæg m.m., samt ferie- og søgnehelligdagsbetalinger, særlig feriegodtgørelse, bruttotræk og eventuel fritvalgsordning.
  • For at få værdien pr. måned er nogle af tallene først opgjort på betalinger i hele det seneste år og derefter delt med 12. Det gælder fx bonus, overskudbetalinger og udbetaling af ferietillæg. Vi benytter altså det lønbegreb, som Danmarks Statistik definerer som ”Standardberegnet månedsfortjeneste ekskl. genetillæg”. Det er det lønbegreb, som kommer en månedsløn på lønsedlen nærmest.

Alt om løn

Hvad bør du få i løn, hvad får dine kolleger i sektoren, og hvordan får du selv mere i løn, hvis du får for lidt? Vi har samlet det vigtigste til dig, så du hurtigt kan blive klogere på løn.

Bliv klogere på løn

Spørgsmål om løn?

32 66 13 30

Har du brug for sparring om løn, er du velkommen til at kontakte Jura for at få rådgivning.

raadgivning@finansforbundet.dk