Menu luk

Netværksdagen

Netværksdagen er Finansforbundets årlige netværksaktivitet, hvor vi sætter fokus på netværk og samhørighed — i år under titlen ”Fællesskab, forbundethed og fordybelse”. Her på siden kan du læse om oplægsholderne, tilmelding og andet praktisk info. Vi glæder os til at se dig den 7. november 2024 på ARoS i Aarhus.

Netværksdagen 2024

Netværksdagen er Finansforbundets årlige netværkskonference, som giver dig faglige indsigter i fællesskabets potentialer.

I år danner ARoS Kunstmuseum i Aarhus rammen om en inspirerende dag, hvor der er fokus på fællesskaber, de gode samtaler og den fordybelse, som vi sjældent når i hverdagen. 

Vi har inviteret en række eksperter, der alle har gjort sig faglige indsigter i og specialiseret sig inden for forskellige grene af fællesskabet.

Der vil være både oplæg, workshops, aktivitetsspor og mulighed for at netværke med passionerede kolleger på tværs af den finansielle branche.

Program

Netværksdagen 2024 – Fællesskab, Forbundet og Fordybelse
Velkommen til Netværksdagen 2024 på ARoS Kunstmuseum – en dag, der vil forvandle din opfattelse af fællesskab. Her kombineres faglig indsigt med sanselige oplevelser, så du kan mærke, hvordan forbundethed, fordybelse og godhed skaber stærkere relationer.

Brug dine sanser
Forbered dig på en dag, hvor dine sanser bliver aktiveret. Oplev inspirerende oplæg, fordyb dig i at tilegne dig nye kompetencer, mærk hvad Coco O.'s smukke stemme i kunstens rammer kan, og lad dig inspirere af samspillet mellem viden og kunst.

Vores fælles vej
Vi starter dagen med en fælles rejse, hvor tre markante talere guider os gennem temaerne nærvær, samtale og sundhed:

  • Jakob Sorgenfri Kjær belyser, hvordan mangel på fordybelse påvirker vores fællesskaber.
  • Signe Bonnén deler værktøjer til at forbedre samtaler og skabe dybere forbindelser.
  • Rikke Lund viser, hvordan stærke fællesskaber kan bidrage til en sundere hverdag.

Vælg dine workshops 
Efter åbningen skal du vælge to workshops, der taler til dine interesser og udfordrer din forståelse af fællesskab og netværk. 

Læs mere om hver workshop nedenfor.  

Vores sidste måltid
Dagen afsluttes med et fælles måltid, hvor Lærke Kløvedal væver hundredvis af interviews fra sin podcast "Det sidste måltid" ind i et netværk af forbindelser mellem mennesker.

 Oplev, hvordan et fælles måltid kan være en katalysator for dybere samtaler og relationer.

Unik dag, unikke muligheder
Netværksdagen 2024 handler om at opleve, hvordan det føles at give mere, og hvordan denne godhed kan forvandle fællesskaber. Tag med på en rejse mod et rigere fællesskab og bliv en del af noget større.

Vi glæder os til at byde dig velkommen til en dag fyldt med fordybelse og forbindelser. Er du klar til at opdage, hvordan godheden i at "give' til fællesskabet" bliver et uendeligt spil? Tilmeld dig nu og vær med til at skabe noget ekstraordinært.

Har programmet fanget din interesse? Så tilmeld dig her.

Mere om oplægsholdere og workshops

Emma Holten

Emma Holten er forfatter og aktivist. Hun deltager i Netværksdagen med en tankevækkende workshop, som tager udgangspunkt i hendes seneste bog ”Underskud - om værdien af omsorg. Her udfordrer hun den økonomiske logik, der dominerer vores samfund, hvor værdi måles i tal, og alt, der ikke kan prissættes, overses. Emma Holten understreger omsorgens uundværlige værdi i både det private og professionelle liv og viser, hvordan omsorg og relationer er fundamentet for et bæredygtigt samfund. Hun opfordrer os til at genoverveje, hvad der virkelig betyder noget, og hvordan vi kan skabe økonomiske systemer, der omfavner alle aspekter af menneskelivets værdi.

Du kan deltage i Emmas workshop ved at tilmelde dig Spor 1 "Underskud med Emma". 

Foto: Nikolai Linares/Politikens Forlag.

Jakob Sorgenfri Kjær

Jakob Sorgenfri Kjær er forfatter og prisvindende journalist. Til Netværksdagen vil han dele sine indsigter fra bogen "Kig op – Hvordan skærmen kom imellem dig og mig, og hvordan vi tager kontrollen tilbage". Her retter han fokus mod vores stigende skærmafhængighed, og hvordan den forstyrrer vores evne til at forbinde os med hinanden og fordybe os i fællesskaber. I sin talk opfordrer og inspirerer Jakob Sorgenfri Kjær os til, hvordan vi kan tage kontrollen tilbage og genskabe dybe og autentiske menneskelige forbindelser.

Foto: Petra Kleis

Lærke Kløvedal

Lærke Kløvedal er forfatter og journalist. Med afsæt i sin populære podcast "Det sidste måltid" og erindringsbogen "Sømærke" vil hun til Netværksdagen belyse, hvordan måltider kan fungere som kraftfulde arenaer for forbindelse, fordybelse og fællesskab.  Lærke deler også sin personlige rejse fra tab til forståelse af, hvad mad og fællesskab betyder – og hvordan fællesskaber også kan være en kompleks størrelse at navigere i.   

Lars AP

Lars AP er stifter af Fucking Flink-bevægelsen og har arbejdet med fællesskaber i over 14 år. 

Til Netværksdagen vil han i en aktiverende workshop koble temaerne fællesskab, forbundethed og fordybelse sammen med filosofien bag Fucking Flink: At venlighed ikke kun gør os til bedre kollegaer og medmennesker men også øger vores kreativitet, trivsel og produktivitet.

Helt konkret vil du som deltager arbejde ud fra metaforen "Tænd op i dit lejrbål", da Lars arbejder ud fra at skabe et fællesskab er som at lave et lejrbål. Og opskriften i tre trin lyder: 1) Find andre, der brænder for det, du brænder for. 2) Saml jer tæt. 3) Tænd op i bålet med gnist.
 
Det lyder enkelt. Samtidig er det så drønsvært at få et fællesskab til at flyve. På workshoppen tager Lars dig ind i varmen og hjælper dig finde din tændstik, din bålplads og dem, du skal ha' med om ilden. 

Du kan deltage i Lars´ workshop ved at tilmelde dig Spor 2 "Fælles Flink med Lars". 

Signe Bonnén

Signe Bonnén er kommunikationskonsulent og forfatter. Hun indleder Netværksdagen med et involverende oplæg baseret på sin bog "Tal sammen – Simple værktøjer til bedre samtaler". Her vil hun vise, hvordan gode samtaler kan styrke båndene mellem mennesker og skabe dyb samhørighed. 

Hvis du vil fordybe dig i konkrete og enkle værktøjer, som forbedrer kvaliteten af vores samtaler i både personligt og professionelt regi, så deltag i Signes workshops "Værdifulde samtaler med Signe Bonnén" enten på Spor 1 eller 2.

Rikke Lund 

Rikke Lund er professor ved Institut for Folkesundhedsvidenskab på Københavns Universitet. Til Netværksdagen præsenterer hun sin banebrydende forskning om social ulighed i sundhed, der  viser, hvordan mennesker med stærke sociale netværk har bedre helbredsudsigter og længere levetid. Hendes arbejde understreger værdien af de sociale bånd, som vi ofte tager for givet, og hvordan de kan skabe en sundere og mere forbundet fremtid.

Signe Bjørg Lyck

På workshoppen skal vi sammen skabe klarhed over, hvilke forandringer vi ser i vores fællesskaber - både i det konkrete og nære, på den større samfundsklinge og på et mere eksistentielt niveau.

Hvorfor har en ølbar og en a-kasse en løbeklub? Hvorfor taler vi så meget om fællesskaber og hvorfor længes vi efter dem? Hvilke typer fællesskaber har vind i sejlene og hvorfor? Det er blot nogle af spørgsmålene, som vi vender ud fra modellen 'Fællesskabsfirkanten', som du kommer til at kende og bruge.

Vælg workshoppen "Fremtidens fællesskaber med Signe Bjørg Lyck" på spor 1. 

Kristine Blom Hoffbeck

Kristine Blom Hoffbeck, samtalefacilitator 

Klogere via dialog. Afklaret via spørgsmål frem for svar. Beriget i relation.

Hverdagen stiller (alt for) ofte krav om, at vi har svar og ved. Filosofien tilbyder afklaring fra et andet sted, nemlig via spørgsmål og refleksion.

Få en af de få pladser i denne filosofiske gruppesamtale og tilmeld dig denne samtale i nærvær og fordybelse med 3 andre kolleger i sektoren. Og bliv klogere.

Temaet er "Fællesskab".  Du skal bare møde op, som du er. Alle har noget at bidrage med i en samtale som denne. Hvad der lander, kan vi intet love om, men noget gør. Dette netop fordi du og de andre vil komme til at berige hinandens tanker om emnet.

Tilmeld dig workshoppen "Filosofisk samtale om fællesskab med Kristine" enten på Spor 1 eller 2. 

Iris Bakker

Blindtegning 

Tilmeld dig en aktivt "værksted", hvor der foregår to ting:  dels er der en workshop, hvor alle deltagerne sammen vil lave en række øvelser, som alle tager udgangspunkt i blindtegning.

Det betyder, at I tegner uden at se på papiret imens. Det er intuitive, eksperimenterende, legende tegninger, som bliver skabt gennem en række benspænd.

I arbejder med jeres sanser, og I arbejder sammen omkring det.

Du kan forvente en workshop, hvor du kommer de andre deltagere ved (vi styrker vores fællesskab og forbinder os til hinanden), og hvor du skal koncentrere dig og give dig hen til processen (vi fordyber os). 

Øvelserne er enkle, og kan forhåbentlig inspirere til at tage dem med retur til din arbejdsplads eller måske i privaten. Ingen af øvelserne kræver, at du nogensinde har tegnet - det handler ikke om at tegne ting der ligner, men om at opleve os selv på nye måder.

Sideløbende vil Iris Bakker tegne portrætter af alle deltagerne, som skiftevis kommer hen og bliver tegnet ved hendes tegnestation. 

Iris bruger samme "blindtegne"-teknik, som I øver. 

Du får selvfølgelig portrættet med hjem efterfølgende. 

Tilmeld dig workshoppen "Kunst Portræt med Iris" på enten spor 1 eller 2. 

Læs mere om Iris Bakker her.

ARoS Netværksdag 2024

Fordyb dig i kunsten - guidet tur på ARoS med fokus på fællesskab og fordybelse 


På denne tur vil gæsterne opleve hvordan kunstens udtryk gør indtryk. Hvordan noget visuelt kan forme følelser og tanker, hvis man giver det tid og lov. Vi skal udfordre måden, hvorpå vi ser og oplever kunst og derigennem skabe grundlag for at fordybe os i fællesskab. 

Turen kommer til at omhandle både installationskunst og malerier, dynamisk og statisk kunst, sanselig og visuel kunst, men mest af alt kommer turen til at omhandle jeres oplevelse af kunsten, når man tager sig tid til den. 

Tilmeld dig workshoppen "Kunsttur på ARoS" på enten Spor 1 eller 2. 

Start din egen faglige netværksgruppe

Mangler vi en netværksgruppe indenfor et bestemt fagområde eller for en særlig medarbejderskare? Og er du interesseret i at starte netværket op? 

Sammen med en konsulent fra Finansforbundet udvikler vi sammen din netværksidé og vi kigger på, hvordan forbundet evt. kan hjælpe i forhold til det praktiske i opstarten. Du tilmelder dig workshoppen "Bliv Netværksskaber med Finansforbundet". 

Tilmelding, pris og praktisk info

Tilmelding

Tilmeld dig via siden her.

Vi har booket Auditoriet, mødelokaler og restauranten på ARoS. Men desværre er der ikke plads til alle 57.000 medlemmer. Så tilmeld dig allerede nu, så du kan sikre dig en plads.   

Pris

Arrangementet er gratis for medlemmer af Finansforbundet.

Du kan melde afbud indtil d. 10. oktober 2024. Herefter er din tilmelding bindende og evt. afbud eller no show vil afgive et gebyr på kr. 500,-, som sendes på faktura efter konferencen.   

Hvem kan deltage?

Netværksdagen 2024 er gratis at deltage i og målrettet dig, som er aktiv på arbejdsmarkedet. Er du studerende eller pensionist, kan du se vores mange andre arrangementer på hjemmesiden.  

Vil du vide mere om Netværksdagen?

32 66 13 68

Har du spørgsmål til Netværksdagen, kan du kontakte Netværkskonsulent Kristina Sehested på netvaerk@finansforbundet.dk eller ring på 32 66 13 68.