Menu luk

Spørgsmål og svar

Kontingent og betalinger

Hvad koster et medlemskab af Finansforbundet?

Finansforbundet er en af Danmarks billigste fagforeninger og har følgende priser for medlemskab:

  • I arbejde: 285 kr. pr. måned
  • Ledig: 170 kr. pr. måned.
  • På orlov eller på barsel: 70 kr. pr. måned.
  • Senior (et aktivt medlem kan, når de går på pension, overgå til et seniormedlemskab): 70 kr. pr. måned. 
  • Studerende eller elev: 0 kr. pr. måned i studie- eller elevperioden.
Hvordan betaler jeg mit kontingent?

Du betaler som udgangspunkt kontingent kvartalsvist. Den første opkrævning modtager du pr. mail. 


Hvis du er ansat i en virksomhed, hvor vi kan trække kontingentet over lønnen, er dette, for nogle, også en mulighed. Du kan tilmelde kontingentopkrævninger til Betalingsservice via din netbank med følgende oplysninger: 


BS: 00194115
Deb. nr: 01756
Reference skal være medlemsnummer, som du kan se på din opkrævning, eller når du logger ind på Mit Forbund på hjemmesiden under ’Profil og Medlemskort’. 

Hvorfor har jeg modtaget en faktura efter min udmeldelsesdato?

I Finansforbundet sender vi vores kvartalsvise opkrævninger bagudrettede. Det betyder, at udmeldes du til fx. slutningen af januar måned, vil du først blive opkrævet for dit medlemskab fra januar måned i løbet af marts. 

Hvorfor modtager jeg en opkrævning, netop som jeg lige har betalt kontingent?

Du bliver opkrævet separate kontingenter til hhv. fagforeningen og a-kassen FTFa. Finansforbundet sender opkrævninger ud i starten af følgende måneder: marts, juni, september og december. Både dit A-kasse kontingent og fagforeningskontingent er fradragsberettet. 


Vi sørger for at indberette dit fagforeningskontingent til SKAT, det skal du altså ikke selv gøre. 

Medlemskabsstatus

Skal jeg give besked hvis min arbejdssituation ændres?

Ja, du skal huske at give os besked, når din arbejdssituation ændres. Hvis du for eksempel skifter ansættelsessted eller bliver ledig, skal vi have besked, så vi kan tilpasse dit kontingent og tilrette dine medlemstilbud. 


Du bedes oplyse os om ændringerne ved at skrive en mail til: medlem@finansforbundet.dk. Husk at oplyse dit fulde navn og fødselsdagsdato i mailen, så vi kan finde dig i medlemssystemet.

Jeg har været ledig men er nu på vej i arbejde – hvad skal jeg gøre i forhold til Finansforbundet?

Tillykke med dit nye job! Det er vigtigt, at du giver os besked, når din arbejdssituation ændres, da vi bl.a. ikke kan yde dig ansættelsesretslig rådgivning, hvis du fortsat er registreret hos os som ledig. 


Du bedes oplyse os om ændringerne ved at skrive en mail til: medlem@finansforbundet.dk. Husk at oplyse dit fulde navn og fødselsdagsdato i mailen, så vi kan finde dig i medlemssystemet.

Hvordan registreres jeg, når jeg er sygemeldt uden job?

I Finansforbundet registreres sygemeldte uden ansættelse på samme måde som ledige. Kontingentet for sygemeldte og ledige medlemmer er 170kr/md, som opkræves kvartalsvist bagudrettet. 

Hvordan kan jeg udmelde mig?

Vi er rigtig ærgerlige over at miste dig som medlem. Din udmeldelse skal ske skriftligt ved at benytte udmeldingsblanketten på vores hjemmeside. 

Kan jeg få nedsat kontingent på orlov og/eller barsel?

Skal du på orlov eller barsel uden løn, kan du i den pågældende periode være hvilende medlem af Finansforbundet. Dit kontingent vil i perioden være 70 kr. pr. måned. Er du på barsel, kan du være hvilende medlem i perioden, hvor du modtager barsels dagpenge. 


Giv os gerne besked ved at skrive perioden for din orlov eller for den periode, du modtager barsels dagpenge i en mail til medlem@finansforbundet.dk. Husk at oplyse dit fulde navn og fødselsdagsdato i mailen, så vi kan finde dig i medlemssystemet.

Er jeg medlem af Finansforbundet?

Du kan se, om du er medlem ved at logge ind på ’Mit Forbund’ her på hjemmesiden. Du anvender MitId til at logge ind. 

Hvordan kan jeg se hvilket medlemskab, jeg har hos Finansforbundet?

Du kan se din medlemstype ved at logge ind på ’Mit Forbund’ her på hjemmesiden. Du anvender MitId til at logge ind. 

Finansforbundets a-kasse

Hvordan får jeg svar på spørgsmål angående min a-kasse?

Alle spørgsmål vedrørende dine a-kasse forhold kan besvares af Finansforbundets A-kasse FTF-A ved henvendelse på 7013 1312.


Det gælder blandt andet, hvis du har spørgsmål til efterløn, lønsikring, dagpenge eller feriedagpenge.

Hvad er forskellen på en fagforening og en a-kasse?

En fagforening er et fællesskab, der hjælper dig med en række ydelser i forbindelse med dit arbejdsliv, herunder forhandling af overenskomst, juridisk rådgivning om ansættelsesforhold, karriererådgivning, medlemstilbud mv. 


En a-kasse kan hjælpe dig med de økonomiske forhold, der gør sig gældende, hvis du en dag skulle stå uden arbejde, bl.a. dagpenge. 

Forsikringsspørgsmål

Hvordan får jeg svar på spørgsmål angående forsikringer, jeg har gennem mit medlemskab af Finansforbundet?

Alle spørgsmål og henvendelser, vedrørende de forsikringer du har tegnet gennem dit medlemskab, besvares ved at kontakte Tryg på 4420 5200. 

Hvordan får jeg svar på spørgsmål angående min gruppelivsforsikring, der er tegnet gennem Finansforbundet/FG?

Finansforbundet kan hjælpe dig med svar om dækningssummer, alder og hvornår din forsikring udløber. FG kan svare på spørgsmål, der drejer sig om kritisk sygdom, udbetaling af kritisk sygdom og dødsfaldssum. Du kan kontakte FG på tlf. 3916 7800.