Initiativ mod ensomhed
Speeddating, danskundervisning og frivilligt arbejde er nogle af de events, som skal samle finansansatte med udenlandsk baggrund og internationalt orienterede danskere i et nyt netværk. Newzealandske Vicki Leigh-MacKenzie fra Danske Bank står bag.
"Jeg ved ikke, hvordan jeg skal få venner. Det er meget, meget svært og meget ensomt."
Det var den følelse Vicki Leigh-MacKenzie fra New Zealand sad med weekend efter weekend, da hun var flyttet fra London til København for i marts 2017 at arbejde i Nordea. Vicki var en del yngre end de andre i sit team, så det var ikke de nærmeste kolleger, hun fandt det naturligt at netværke med.
"Jeg prøvede forskellige ting hen over sommeren. Jeg tog på pubs, men der er ikke en pubkultur her. Så forsøgte jeg at gå til et par møder med ex-pats, men det var ikke lige mig. Det var virkelig hårdt, fordi jeg snakkede ikke med nogen i weekenden, og når jeg så mødte på arbejde, talte jeg for meget. Så jeg var klar til at rejse efter seks måneder," fortæller Vicki Leigh-MacKenzie, som er initiativtager til et nyt internationalt netværk på tværs af banker.
Vicki valgte dog at blive i Danmark og tog i stedet initiativ til at skabe et kvindenetværk i Nordea, som havde fokus på løn, barsel og kvindelige talenter.
Fodboldhold, bog- og madklub og meget mere
I løbet af sine knap to år i Nordea, kom Vicki i snak med andre internationale medarbejdere og fandt ud af, at hun langt fra var alene med følelsen af ensomhed. Så da hun i august 2019 blev Data Governance Leader i Danske Bank i København, luftede hun efter blot en måned i jobbet ideen om at skabe et internationalt netværk på tværs af sektoren.
Og det blev taget godt imod af banken og Danske Kreds, som hjælper Vicki med netværket. "The Finansforbundet Internationals Network", som netværket foreløbigt hedder, er endnu kun på tegnebrættet, men Vicki har gjort sig mange tanker om det. Et fodboldhold, en bogklub, en madklub, vinsmagninger og eventuel en vinklub, barevents, mentorordninger, frivilligt arbejde og danskundervisning er nogle af de ideer, Vicki har noteret.
"Netværket skal hjælpe internationale finansmedarbejdere som mig med at få venner på tværs af den virksomhed, man er en del af. Det skal være en platform til at forstå den danske arbejdskultur og bidrage til at sikre, at vores internationale viden og erfaring bliver brugt på arbejdspladsen fremfor at gøre "som man plejer". Og så skal det via forskellige events give folk et skub og en naturlig anledning til at tale sammen", forklarer Vicki, som håber, at netværket på sigt kan samle 500 medarbejdere.
Internationalt orienterede danskere er også mere end velkomne i netværket, påpeger Vicki.