Skulderklappet betyder meget for mig
’Spreder godt humør og god energi i afdelingen, altid parat til at hjælpe.’ Guru Suresh Pardeshi, der er Incident Manager, får meget flotte skudsmål af sine kolleger og er en af årets Skulderklap-modtagere
”Pludselig blev mit navn nævnt i talen. Jeg måtte lige sikre mig bagefter, at jeg havde forstået det rigtigt – jeg er meget glad for den store anerkendelse, der ligger i at få Skulderklappet”.
Guru Suresh Pardeshi havde ganske vist læst og hørt om Skulderklappet, som Finansforbundet i Nordea uddeler årligt til medlemmer, der har gjort noget særligt for kollegerne. Men han havde ingen forestilling om, at han var blandt de udvalgte, og anede ikke, at det var uddeling af Skulderklappet, der var på programmet, da der blev annonceret et møde på arbejdet en novemberdag kl. 14.
”Der blev serveret kage og ikke afsløret, hvad det handlede om, før der blev holdt tale. Da det gik op for mig, at jeg fik en pris, blev jeg ikke alene overrasket, men meget beæret over, at kollegerne har nomineret mig, og over de begrundelser, de havde givet for at jeg skulle have den. Det er også positivt for mig, at andre, der ikke kender mig personligt, kan læse sådan om mig”.
Guru Suresh Pardeshi blev overrasket og beæret over Skulderklappet, som han blandt andet får for at sprede godt humør og god energi.
I nomineringen hedder det blandt andet:
’Guru har gjort et kæmpe stykke arbejde i forbindelse med at systematisere og synliggøre håndtering af incidents relateret til Nordeas nye netbank. Han bidrager hver eneste dag med godt humør og god energi til afdelingen. Han stiller altid op og er klar til at hjælpe, uanset om det er fagligt eller socialt.
Guru er af indisk oprindelse, men har bosat sig i Danmark og gør alt i sin magt for at integrere sig selv og sin familie. Han benytter enhver lejlighed til at spørge ind til dansk kultur med interesse og indlevelse - og har derudover allerede lært sproget.’
Stor kontaktflade
Guru Suresh Pardeshi flyttede med sin familie, der tæller hustru og en nu 11-årig datter, til Danmark i 2016. I første omgang arbejdede han som konsulent, men i 2017 blev han ansat i Nordea som IT Test Manager og sidste år forfremmet til Senior IT Test Manager. Hans vigtigste rolle er nu at håndtere og analysere såkaldte incidents relateret til Nordeas nye netbank.
”Derfor har jeg brug for at kommunikere med mange forskellige mennesker hver dag. Det er en stor del af mit arbejde, og noget jeg sætter meget pris på. Nogle synes nok, at jeg kommer med irriterende ting ind imellem, så det er rart at vide, at kollegerne oplever, at jeg gør det på en god måde”.
Guru Suresh Pardeshi har på sin side oplevet, at kollegerne i Nordea hele tiden har været meget søde til at hjælpe ham, blandt andet med at lære at tale dansk:
”For at lære sproget hurtigt har jeg hele tiden forsøgt at bygge på og tale med de danske kolleger i frokostpausen eller ved kaffemaskinen. På den måde har jeg fået løbende sprogtræning i hverdagen”, konstaterer Guru Suresh Pardeshi.
Opholdstilladelse i hus
Sidste år lykkedes det ham at få permanent opholdstilladelse på kortest mulig tid, da han opfylder alle krav, blandt andet til økonomi og sprog.
”Det var en stor dag, da jeg fik opholdstilladelsen sidste år. Min kone og jeg har hele tiden ønsket at blive i Danmark med vores datter. Hun var fem et halvt år og begyndte direkte i 0. klasse, da vi kom, og hun er faldet rigtig godt til. Min kone har også fået job, så vi har det rigtig godt her”.
Familien ville gøre det til en tradition at besøge deres forældre og øvrige familie i Indien hver december, men de seneste tre år har corona forhindret det.
”Det er langt tid at være adskilt. Det er godt, at vi kan tale sammen meget ofte over WhatsApp, så vi kan se hinanden, og vores forældre kan følge med i vores datters udvikling. Nu ser det heldigvis ud til, at vi kan begynde at planlægge en tur”, fortæller prisvinderen, der ud over æren får et legat på 5.000 kr.
Skulderklappet
Prisen uddeles i forbindelse med Finansforbundet i Nordeas fødselsdag 12. januar. I år er fejringen af prisen på grund af corona udsat til 8. april, hvor vinderne bliver budt på frokost. Prisen udløser også legater på 5.000 kr. fra Stiftelsesfonden for Finansforbundet i Nordea.
Årets prismodtagere, valgt blandt 66 nominerede, er:
- Claus Harring, Fokus-team Business Banking DK
- Dorte Elisabeth Madsen, Bolig og IP-specialister Sjælland
- Guru Suresh Pardeshi, Web Channel Office
- Lone Hviid Aarestrup, Private Banking Formueforvaltning – Aarhus
- Martin Bækhøj, Formueforvaltning Odense
- Stine Vestergaard, Rudkøbing