Menu luk

Nu er der udvekslet krav til ny overenskomst: Det siger forhandlerne

Processen frem mod en ny overenskomst for 46.000 finansansatte er i fuld gang. Og tre temaer er centrale for begge parter.

26. nov. 2024
2 min
Dansk / English
Det er første gang, at Morten Schønning Madsen, direktør for Finans Danmark/Arbejdsgiver, og Dorrit Brandt, formand for Finansforbundet, sidder over for hinanden ved forhandlingsbordet.

I det nye år begynder armlægningen mellem Finansforbundet og Finans Danmark, når mere end 46.000 finansansatte skal have en ny overenskomst.

Men parterne har nu udvekslet krav og sat ord på de temaer, der er væsentlige for dem, når de skal lande en aftale ved overenskomstforhandlingerne, der skydes i gang den 20. januar.

Og tre temaer er centrale for begge parter: Udvikling af kompetencer til fremtidens arbejdsmarked, øgede muligheder for at tiltrække og fastholde kvalificerede medarbejdere og attraktiv arbejdsplads i forskellige livsfaser. Og der er nu nedsat tre arbejdsgrupper, der skal i gang med at drøfte mulige løsninger og forbedringer.

”Der er behov for i fællesskab at tage fat om flere vigtige temaer som investering i kompetenceudvikling og nye behov for fleksibilitet omkring forskellige livssituationer, mens vi også skal sikre medarbejderne en rimelig og fornuftig lønudvikling,” siger Finansforbundets formand Dorrit Brandt.

(Artiklen fortsætter efter boksen)
Grafik: Peter Kamper Vendrup

Nye forhandlere

Det er første gang, at hun sidder med ved forhandlingsbordet, og det samme gør sig gældende på den anden side af bordet, hvor Finans Danmark er ny i rollen som arbejdsgiverorganisation, efter Finanssektorens Arbejdsgiverorganisation er blevet nedlagt.

”Som arbejdsgiver ønsker vi en balanceret overenskomstaftale, der sikrer økonomisk ansvarlighed og styrket konkurrenceevne til gavn for både banker, medarbejdere og samfund. Det gælder også for de kommende år, hvor der er en udbredt forventning om lavere indtjening i sektoren på grund af faldende renter,” siger Morten Schønning Madsen, der er direktør for Finans Danmark/Arbejdsgiver.

"Vi har sammen med virksomhederne og den nye arbejdsgiverorganisation en vigtig opgave i at skabe en stærk overenskomst, der sikrer gode arbejdspladser på det finansielle område."
- Dorrit Brandt, formand Finansforbundet

Vil sikre gode finansarbejdspladser

Overenskomsterne mellem Finans Danmark/Arbejdsgiver og Finansforbundet omfatter 116 virksomheder som blandt andre landets penge- og realkreditinstitutter samt de datacentraler, der leverer løsninger til finanssektoren.

”Vi glæder os til arbejdet, for vi har sammen med virksomhederne og den nye arbejdsgiverorganisation en vigtig opgave i at skabe en stærk overenskomst, der sikrer gode arbejdspladser på det finansielle område gennem hele livet," siger Dorrit Brandt, formand for Finansforbundet.

Også hos Finans Danmark/Arbejdsgiver ønsker man at fastholde attraktive arbejdspladser i sektoren.

”Så vi fortsat kan tiltrække og fastholde kvalificeret arbejdskraft i fremtiden. Ved at udvide og udvikle talentmassen i finanssektoren er vi med til at understøtte innovation, vækst og velstand i hele Danmark," siger Morten Schønning Madsen.

Den nuværende overenskomst mellem Finans Danmark/Arbejdsgiver og Finansforbundet udløber den 31. marts 2025. Derfor skal en ny overenskomst - efter planen - træde i kraft den 1. april 2025.


Emner

Seneste nyt