Trods fremgang: Stress har bidt sig fast hos finansansatte
Hver femte finansansatte er i risikozonen for at udvikle helbredstruende stress. Det er færre end tidligere, men stadig langt fra godt nok, mener Finansforbundets formand.
Det går den rigtige vej
Siden 2019 er andelen af medlemmer med ”høj stress” faldet med omkring 7 procentpoint, ligesom andelen, der trives, i samme periode også er steget med 7 procentpoint. Og det glæder formanden.
”Helt overordnet går det faktisk fremad med trivslen. De gode eksempler og initiativer skal vi have frem i lyset og lære af. Ikke blot som inspiration og opfordring, men som et meget tydeligt krav til arbejdsgiverne om at tage problemet og den videre indsats for et holdbart arbejdsliv dybt alvorligt,” siger hun.
For på trods af de gode takter, viser undersøgelsen også, at den positive udvikling ikke er slået helt igennem til dem, der har det skidt.
Andelen af medlemmer med lav trivsel er faktisk er steget med et enkelt procentpoint fra 2022 til 2024
”Vi er meget langt fra at være i mål,” konstaterer Dorrit Brandt.
Arbejdspladser kan gøre noget
Hvor godt man trives, og hvor stresset man er, afhænger ifølge undersøgelsen i høj grad af, hvor i sektoren, man er ansat.
Der er nemlig store forskelle inden for samme arbejdsfunktion. For eksempel er hele 36 procent af privatrådgiverne i risikozonen for helbredstruende stress i en virksomhed, mens det samme gør sig gældende for 14 procent i den virksomhed, der klarer sig bedst.
Og det betyder ifølge Dorrit Brandt, at der er knapper at skrue på for virksomhederne.
”Det viser jo, at man faktisk kan gøre noget i den enkelte virksomhed. At ledelse og konkrete initiativer betyder noget for trivsel og for stress,” siger hun og kommer samtidig med en opfordring:
”Arbejdet med at finde løsninger må og skal prioriteres af arbejdsgiverne. Og vi er mere end klar til samarbejde om sagen.”
Alle har ret til et job med trivsel
Hvordan skaber vi god trivsel, når arbejdslivet er under konstant forandring? Og hvilke læringer og initiativer skal vi gøre brug af, for at sikre både fællesskab og fleksibilitet? Få viden og inspiration her.
Læs mere